Slide background
Slide background
Slide background

 

 

 
Четверг, 13 февраля 2014 17:43

Прокуратура Судака информирует

Автор

ЮРИДИЧНІ БАТАЛІЇ 
на захист державних та громадських інтересів

Прокуратура послідовно вживає всіх можливих законних заходів на захист узбережжя Чорного моря від незаконної забудови. 

Ми вже повідомляли про виявлену під час виконання доручення Генерального прокурора України про перевірки забудови узберіжжя нестандартну правову ситуацію, подібні якій останнім часом почастішали та потребують втручання прокуратури. 
Передусім мова йде про незаконні шляхи «легаліації» самовільно збудованих комерційних об’єктів у прибережній захисній смузі Чорного моря. Така невпорядкована та хаотична забудова та дії осіб, які цьому сприяють не порушують не лише закон, а й інтереси народу України, який назавжди втрачає привабливість Криму як курорту.Інформуємо про розвиток подій.
Як вже зазначалось, незважаючи на наявність судового рішення про необхідність знесення незаконної споруди, зведеної на пляжі у с. Морське, забудовником подано до Інспекції ДАБК в АР Крим декларацію, на підставі якої введено до експлуатації та, на її підставі, одержано свідоцтво про право власності на незаконно збудований об’єкт. 
http://vesti.ua/krym/3278-v-krymu-pod-sudakom-snesli-nezakonnoe-kafe-u-morja 
Прокурор Судака в установлений законом спосіб зажадав від органу державного контролю негайного усунення допущених порушень. Подання прокурора від 23.05.2013 розглянуто та виконано шляхом скасування реєстрації декларації про готовність об’єкту до експлуатації.
http://est.ua/press/news/criminal/show/article_id/53472
http://an.crimea.ua/page/news/45781 
Проте, в подальшому Окружним адміністративним судом АР Крим 09.09.2013 задоволено позов власника новобудови до Інспекції ДАБК в АР Крим про визнання протиправним та скасування винесеного на усунення раніше допущених порушень наказу щодо скасування реєстрації декларації.
У зв’язку з незгодою з судовим рішенням, прокуратурою на нього подано мотивовану апелляцію. 
04.02.2014 Севастопольским апелляційним адміністративним судом апелляцію прокуратури задоволено, а рішення суду першої інстанції скасовано. У задоволенні позову підприємства до Інспекції ДАБК в АР Крим відмовлено. Скасування реєстрації декларації про готовність об’єкту визнано обгрунтованим. Судове рішення набрало законної сили. 
Після одержання екземпляру судового рішення прокуратурою буде поновлено процес про визнання тепер вже недійсним одержаного на підставі згаданої декларації свідоцтва про право власності для поновлення законності та інтересів держави і територіальної громади с. Морське.

магазин Царство Ароматов в Новом Свете
Триера баннер на сайт
  

Последние комментарии